Ouderbegeleiding

Voor wie

Voor ouders en begeleiders van kinderen, die in de spiegel willen kijken, die het kind hen voorhoudt.

Je kinderen raken je in je hart. In liefde, maar ook in pijn.
Wanneer je kind een probleem heeft of bepaald gedrag vertoont, dat je raakt, dat je pijn doet of onredelijk boos maakt, zegt het mogelijk ook iets over jezelf. Mogelijk spiegelt je kind iets van je diepere ik of het kind dat jij geweest bent. Iets wat jij je (nog) niet bewust bent en aandacht mag gaan geven.
Door helder te krijgen wat het kind spiegelt en dit in jezelf de aandacht te geven die het nodig heeft, krijgt het kind meer ruimte. Je krijgt als ouder meer vrijheid in doen en laten vanuit wat bij jou past čn wat past in de relatie met jouw kind. Een heling voor jezelf, het kind en het gezin.
Indien nodig zullen we bespreken wat nodig is in de omgang met het kind, en of het kind zelf daarna nog begeleiding nodig heeft.


Methode

In de ouderbegeleiding werk ik met de methode Present Child. (zie: www.presentchild.nl) Een methode om tot de kern van het probleem en de oplossing door te dringen. Ik combineer dit met de kennis en ervaring vanuit andere scholingen.


Doel

Ik begeleid ouders graag op hun ontdekkingstocht naar het eigen innerlijke kind. Het kind met pijn en niet geleefde aspecten van zichzelf. Maar ook het kind met vertrouwen, magie, vrolijkheid en wijsheid. Je gaat ontdekken hoe je (weer) kunt vertrouwen op jouw wijsheid als ouder en op de wijsheid van het kind.